Vad betyder NIR?

Vad betyder NIR?

Enkel Förklaring av NIR och Dess Fördelar

När vi pratar om att förbättra vår hälsa och välmående med ljus, finns det två typer som ofta kommer upp: infrarött ljus och nära infrarött ljus (NIR). Fastän de kan låta lika, har de olika förmågor att hjälpa vår kropp.

Infrarött ljus är bra för ytliga behandlingar. Tänk på det som en ljusstråle som kan värma upp och hjälpa ytan av vår kropp, såsom huden. Det är som solens värmande strålar på en kylig dag, skönt och uppfriskande men bara på ytan.

Nära infrarött ljus (NIR), å andra sidan, är som en superhjälte av ljus som kan gå längre och djupare än dess kompis, det vanliga infraröda ljuset. NIR har en unik förmåga att tränga igenom huden och nå djupt ner i våra vävnader och organ. Detta betyder att NIR kan erbjuda mer än bara yttre lindring; det kan faktiskt bidra till att förbättra vår insida, hjälpa till med inflammation, främja läkning inuti kroppen och stödja vår allmänna hälsa på ett djupare plan.

För den som letar efter det bästa sättet att använda ljus för hälsa, är kombinationen av infrarött ljus och nära infrarött ljus (NIR) den ultimata duon. Genom att använda paneler som erbjuder båda dessa typer av ljus, kan vi inte bara ta hand om vår huds yttre skönhet och välmående utan också ge djupgående stöd till våra vävnader och organ. Det är som att ge våra kroppar en fullständig ljusbehandling, från ytan till djupet, för att främja helhetlig hälsa och välmående.

Tillbaka till blogg