Om oss

Om Oss på Röd.se – Vår Resa från Dröm till Verklighet

Välkommen till Röd.se, där varje ljusstråle berättar en historia av hopp, vetenskap och en familjs resa mot det omöjliga. 

Vår Början: Ett Löfte mot Alla Odds

Det började med ett löfte och en utmaning. Min fästmö föddes med en tumör i hjärnan och när hon var 15 år fick hon höra de hjärtskärande orden: "Du kommer aldrig att bli gravid." Åren gick, och när våra vägar korsades, föddes en dröm och en vilja att trotsa oddsen.

Utmaningen: IVF och den Svåra Resan

Vi kastade oss in i IVFs värld (Provrörsbefruktning), fast beslutna att inte ge upp. Sveriges generösa regel om tre kostnadsfria IVF-försök var vår chans. Men vår första upplevelse på IVF-kliniken var inte uppmuntrande. "Ha inte för höga förhoppningar," sa de.

Har du någonsin varit med om något som tänder en eld inom dig? En sådan "j*vla anamma eld" som gör att du är villig till att gå till sida 789 på Google för att hitta det du letar efter.

 Det var en sådan låga som tändes i oss vid det ögonblicket.

Motgångarna: Två Misslyckade IVF-försök

Efter vår första besvikelse på IVF-kliniken, stod vi inför våra första försök. Vi gick in i processen med hopp och beslutsamhet, men naturen hade andra planer. Våra två första IVF-försök blev tyvärr inte som vi hade hoppats. Trots de bästa ansträngningarna från oss och vårt medicinska team, resulterade dessa försök inte i graviditet.

  • Försök 1: gav oss 3 ägg
  • Försök 2 gav oss 2 ägg.


Ingen av äggen hade tillräckligt med energi för att klara sig😔.

Vi insåg att vår strategi inte fungerade.

Vi behövde göra något annorlunda. Väldigt annorlunda....

Upptäckten: Rödljusterapi, Vårt Ljus i Mörkret

Vår sökning efter svar ledde oss många upptäckter och vi gjorde flera stora förändringar i våra liv. Men en särskilt fascinerande upptäckt var rödljusterapi.

  • En dansk studie visade att 66% av kvinnorna som hade misslyckats med fertilitetsbehandlingar i minst fyra år, hade lyckats genom ljusterapi.

  • I en samma studie ökade spermieantalet från 2 miljoner per ml till över 40 miljoner per ml efter endast en behandling av testiklarna.

  • En japansk studie bekräftade det otänkbara: 20% av kvinnorna, nästan 40 år gamla och diagnostiserade med allvarlig infertilitet, blev gravida.

I början var vi extremt skeptiska.  Jag kommer ihåg att jag tänkte:

"Detta kan seriöst inte vara sant... Vetenskapsmännen menar ju att detta skulle kunna hjälpa mot i princip allt."

Men när vi insåg att

  • NASA har forskat på detta i över 30 år.
  • Det bokstavligen talat finns över 50 000+ kliniska och vetenskapliga studier om hur rödljusterapi kan behandla olika symtom

Så bestämde vi oss för att ge det en chans.

Vår Vändpunkt: Ett Beslut som Förändrade Allt

Inspirerade av forskningen, integrerade vi rödljusterapi i våra liv. Men vi stötte på en utmaning – att hitta rätt produkt.

Vi ville ha en lampa utan flimmer, med låga EMF-nivåer, både röd och nära infraröd ljus, på rätt våglängder (660 nm och 850 nm), och med tillräcklig styrka.

Marknaden var överväldigande, vi insåg ganska snabbt att INGEN av de svenska leverantörerna (inte ens de stora, "fina" rödljusföretagen) kunde ge oss det vi behövde.

Till slut hittade vi den perfekta enheten från en amerikansk leverantör. Vi beställde produkten, väntade i 5 veckor och betalade gud vet hur mycket moms och importavgifter.

När ljuspanelen äntligen var framme började använda behandlingen dagligen.

Vårt Mirakel: 

Tiden gick och tids nog var det dags för det trejde och sista IVF försöket.

Denna gången märkte läkarna direkt att något var annorlunda.

Sara märkte att det blev mer och mer läkare behandlingsrummet för varje besök.

Alla vill bevittna se det som höll på att hända.

När det var äntligen var dags hände det otroliga.

Vi fick ut ÖVER 11 ÄGG 🥳🥳🥳🥳🥳🥳.

Från 3 ägg, till 11...

Nu bokstaverar jag ord för ord vad översteläkaren sa:

"Jag har alltså aldrig sett något liknande innan.. Vad är det ni har gjort?"

Och det otroliga hände – en av dessa ägg blev vår underbara dotter.

Vår Mission: Att Förändra Liv med Rödljusterapi

Denna resa ledde oss till en bestämd slutsats:

DENNA...TEKNOLOGI...SKA....TILL....SVERIGE... 

Efter det påbörjades projeket RÖD.se.

Hundratals timmar av research, möten med olika fabriker och kvalitetstestande har gjort att vi är stola över att presentera vår kollektion med seriöst högkvalitativa ljuspaneler.

Vi på RÖD.se är inte bara ett företag; vi är en familj som brinner för att sprida ljus och hopp. Vi inbjuder dig att utforska vår kollektion och uppleva kraften i rödljusterapi.

Vårt Löfte

På Röd.se lovar vi mer än bara produkter; vi delar med oss av en bit av vårt hjärta, vår vetenskap och vår resa. Vi är här för att lysa upp din väg, precis som rödljuset lyste upp vår.

Tack för att du delar vår resa. Välkommen till RÖD.se – där mirakel börjar med ett ljus.